Tuesday, July 5, 2022

spot_img

State Secretary's View

Service With Sincerity

0
At the core of what the government does is the economic prosperity and stability of the nation to ensure the well-being of the people....

Digital Era

MOSTI Perkenal Lima Skim Dana R&D Baharu di Bawah PEMACU

0
Mulai 2021, MOSTI menawarkan pembiayaan dana penyelidikan dan pembangunan di bawah Program Dana Pemacu Teknologi Strategik (PEMACU) yang diperluaskan kepada para pemohon dari kalangan syarikat-syarikat pemula (startups) serta perusahaan kecil dan sederhana (PKS) melalui agensi-agensi di bawah Kementerian menerusi Malaysia Grand Challenge.

POLICY

Six Agencies Selected to Be in Pilot Anti-Bribery Project

Six Sarawak government agencies were selected to be in the pilot MS ISO 37001:2016 Anti Bribery Management System (ABMS) certification project this year.

QUALITY

Pejabat Daerah Bintulu Tambah Baik Sistem Penyampaian Perkhidmatan

Antara penambahbaikan yang dilaksanakan ialah menggunakan sistem ERNDO secara optimum bagi proses kerja Urusan Berkanun seperti Probet dan Surat Kuasa Mentadbir, Sijil Anak Angkat, Perkahwinan Adat dan Permohonan Pendaftaran Nama-nama Perniagaan.

Development Updates

HDA Pemacu Utama Pembangunan Kawasan Tanah Tinggi Baram

0
Highland Development Agency (HDA) adalah agensi yang ditubuhkan oleh kerajaan Sarawak di bawah Recoda untuk memperluaskan kawasan Koridor Tenaga Diperbaharui Sarawak (SCORE) ke kawasan pedalaman dan luar bandar negeri ini. HDA menyelia pembangunan kawasan tanah tinggi negeri yang berpotensi besar untuk dibangunkan dari segi infrastruktur dan juga dari segi ekonomi. Kawasan HDA meliputi kira-kira 18,463 km persegi dengan anggaran penduduk 100,000 orang.

GALLERY

VIDEOS

- Advertisement -spot_img

Milestones

Ethics & Integrity in Governance

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

error: Content is protected !!